Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας


Την ιδρυτική διακήρυξη, το λογότυπο και τους πρώτους εικοσιτέσσερις υποψηφίους συμβούλους που θα τον πλαισιώσουν στην προσπάθεια διεκδίκησης της Δημαρχίας Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, παρουσίασε σήμερα, σε μια κατάμεστη αίθουσα στο «Ηλέκτρα Παλλάς», ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας.

Το όνομα του συνδυασμού είναι: «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη».

«Η Θεσσαλονίκη μπορεί να σταθεί στα πόδια της με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μας χρειάζεται όλους. Όχι όμως ως άθροισμα ατόμων που ζουν στην ίδια πόλη, αλλά ως μια δυναμική ομάδα που δημιουργεί», υπογράμμισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: «Σημασία έχει η διαφορά, η σύνθεση που μπορεί να προκύψει από τις διαφορετικές διαδρομές και τις διαφορετικές κοινωνικές εμπειρίες. Στόχος μας είναι η αποτελεσματικότητα στην παραγωγή έργου, που προκύπτει μόνον όταν συνεργάζεται το καινούργιο και ικανό με το έμπειρο και καταξιωμένο».

Στη συνέχεια , εξήγησε τη λογική που διέπει την Ομάδα Δημιουργίας. «Σε όσα, για άλλη μια φορά εξήγγειλε η κεντρική εξουσία από το βήμα της ΔΕΘ, εμείς απαντάμε: Γίνεται και αλλιώς!», είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Ναι, υπάρχει κι άλλος τρόπος. Αυτός ο δικός μας «άλλος τρόπος» δεν έχει ανάγκη τις εντυπώσεις. Δεν πρόκειται να πούμε μεγάλα λόγια. Απορρίπτουμε τη στείρα άρνηση. Επιμένουμε στην πρόταση», επισήμανε ο Κώστας Γκιουλέκας και συμπλήρωσε: «Για εμάς το μείζον είναι άλλο: πώς θα περάσουμε από τις ιδέες στις πράξεις».

«Σ’ αυτές τις εκλογές κρίνεται το πώς οι τοπικές κοινωνίες, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, θα αντιμετωπίσουν αυτή την κρίση. Με ποιο σκεπτικό. Με ποιες δυνάμεις. Με ποιους ανθρώπους για να δοθούν επιτέλους οι λύσεις που χρειάζονται. Οι τοπικές κοινωνίες καλούνται και πρέπει να πάρουν θέση με αυτά τα δεδομένα. Για εμάς έχει πολύ μεγάλο ειδικό βάρος, σε μια περίοδο που τα προβλήματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, να μπορεί ο Δήμος να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις», υπογράμμισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Κώστας Γκιουλέκας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου