Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Αφήνουν την πένα για τον δήμο

  Αφήνουν την πένα για τον δήμο 
Δύο στους εννέα υποψήφιους που διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης (δηλαδή σχεδόν το 25%) δηλώνουν επάγγελμα δημοσιογράφος, ενώ στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών φιγουράρουν τα ονόματα αρκετών ανθρώπων του έντυπου ή του ηλεκτρονικού Τύπου.
 
EΤης Δήμητρας Τσαμποδήμου
Tv@newspaper.gr


Οι σχέσεις δημοσιογραφίας και πολιτικής ήταν ανέκαθεν στενές, και οι επερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης έρχονται να αποδείξουν πως το “μικρόβιο” της πολιτικής κολλάει εύκολα...
Δημοσιογράφος με θητεία στα δημοτικά μέσα ενημέρωσης, στον “Ελληνικό Βορρά” και αρθρογράφος σε εφημερίδες πριν αρχίσει τη θητεία του στο κοινοβούλιο, ο Κώστας Γκιουλέκας δεν θα μπορούσε παρά να εντάξει στην “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” νέους αλλά και πιο παλιούς συναδέλφους του. Έτσι, την προσπάθειά του να κατακτήσει τον τίτλο του πρώτου πολίτη της Θεσσαλονίκης ενισχύουν η Αφροδίτη Χρυσοχόου και η Ανθή Σαλαγκούδη. Και οι δύο είναι μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης. Η πρώτη παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα το “Ζήτημα υγείας” στο τρίτο κρατικό κανάλι, μια εκπομπή στην οποία κατά σύμπτωση συμμετείχε και η νεαρή συνάδελφός της στα πρώτα της βήματα στο επάγγελμα, μετά τη θητεία της στη “Μακεδονία”.
Ο έτερος δημοσιογράφος και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν είναι άλλος από τον Χρήστο Μάτη. Ο ρεπόρτερ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων διεκδικεί τον δήμο Θεσσαλονίκης με τη στήριξη των Οικολόγων - Πράσινων ως επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί πολίτες - Οικολογία στην πράξη”.

Για τα δημοτικά συμβούλια
Στη μάχη του σταυρού ρίχνονται και δύο συνάδελφοι της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης, οι οποίοι επέλεξαν να ενισχύσουν την προσπάθεια υποψηφίων στις περιοχές όπου διαμένουν. Έτσι, η Πόπη Αστεριάδου, αρχισυντάκτρια της TV100, τίθεται στη διάθεση των ψηφοφόρων του δήμου Θερμαϊκού ως υποψήφια με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Γιάννη Αλεξανδρή, ενώ ο αθλητικός συντάκτης Γιάννης Χατζηιωαννίδης κατεβαίνει στο πλευρό του υποψήφιου δημάρχου Καλαμαριάς Γιάννη Χαραλαμπίδη. Η Πόπη Αστεριάδου θα βρει αντιπάλους της δύο καλούς συναδέλφους της, καθώς ο Νίκος Δημαράς, πρώην διευθυντής ραδιοφωνίας της ΕΡΤ3, και ο Σπύρος Κουζινόπουλος, πρώην γενικός διευθυντής του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ενισχύουν το ψηφοδέλτιο του Απόστολου Οικονομίδη που διεκδικεί τον δήμο Θερμαϊκού.
Επιπλέον, η Μαρία Ζαφειρίου, που μέχρι πρόσφατα περιδιάβαινε την ελληνική ύπαιθρο ως συνεργάτιδα της “Κυριακής στο χωριό” της ΕΤ3, βάζει υποψηφιότητα στον δικό της τόπο και συγκεκριμένα στον δήμο Βόλβης με τον συνδυασμό του Δημήτρη Γαλαμάτη, ενώ η Άντζελα Πεΐτση, με θητεία σε εφημερίδες και ραδιόφωνα της πόλης, επέλεξε την περιφέρεια και ελπίζει να εκλεγεί σύμβουλος στην παράταξη του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Τέλος, η Καρολίνα Παππού του “Αγγελιοφόρου” στηρίζει με την παρουσία της την “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη” του Γιάννη Μπουτάρη, ενώ η νεαρή Σταυρούλα Πουλημένη είναι στο πλευρό του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλου Μηταφίδη.


Eφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου