Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ψυχραιμία Έλληνες


Η επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες είναι πάρα πολύ πλούσια. Αυτό δίνει και την αφορμή στους πάντες να μιλούν επί παντός επί στητού. Βλέπουμε κάθε λογής ανθρώπους, να στήνονται μπροστά σε μια κάμερα, είτε στο δρόμο, είτε στα studio των τηλεοπτικών καναλιών, είτε να παίρνουν μια πένα και να αρθρογραφούν στις εφημερίδες, είτε να γράφουν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ή να μιλούν στα ραδιόφωνα. Πολιτικοί, καθηγητές πανεπιστημίου, μουσικοσυνθέτες, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι, απλοί πολίτες, αγανακτισμένοι ή αποφασισμένοι με επώνυμες φίρμες ένδυσης και υπόδησης, μακροχρόνια άνεργοι και άνθρωποι που κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους σήμερα. Γινόμαστε ακροατές, ή θεατές ακόμη και των πιο ακραίων απόψεων. Ακούμε και βλέπουμε λογικά και παράλογα. Βιώνουμε το «ξεχειλώμα» κάθε κατάστασης. Και μόνο μια σκέψη έρχεται στο μυαλό.

Ψυχραιμία! Από τη στιγμή που το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας (όλοι πλην ΚΚΕ) έχει ψηφίσει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη Συνθήκη της Λισσαβόνας, οι τύχες και το μέλλον της χώρας μας είναι προδιαγεγραμμένα. Από το ευρώ δεν πρόκειται να φύγουμε και να επιστρέψουμε στη δραχμή –όπως κατά κόρον ακούγεται ή εκφράζεται τελευταία-, από τη στιγμή που υπάρχει μόνον διαδικασία εισόδου στο ευρώ. Διαδικασία εξόδου δεν υπάρχει θεσμικά και σύμφωνα με τη λειτουργία των οργάνων και των πολιτικών της ΕΕ, σήμερα εάν θέλουμε να θεσμοθετήσουμε διαδικασία εξόδου μιας χώρας από το ευρώ και επιστροφή της στο εθνικό της νόμισμα, απαιτούνται τουλάχιστον 2 χρόνια για να ωριμάσει νομικά, τεχνοκρατικά και πολιτικά η διαδικασία αυτή.

Επιπλέον τη διαδικασία εξόδου της χώρας μας από την ΕΕ μόνον αφελείς και επικίνδυνοι Έλληνες θα μπορούσαν να την προωθούν. Δυστυχώς στις μέρες μας έχουμε πάρει διαζύγιο από την απλή λογική. Σε αυτό βοηθά και το πολιτικό δυναμικό της χώρας. Η επανάσταση (;) της πλατείας Συντάγματος, του Λευκού Πύργου κι άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας, πρέπει να έχει ένα σύνθημα προς την πολιτική ηγεσία του τόπου. Ψυχραιμία. Ωριμότητα και επανασύνδεση όλων με την κοινή λογική. Η άλλη Ελλάδα την οποία όλοι θέλουμε, θα προέλθει μόνο μέσα από δημοκρατικές, λογικές και ψύχραιμες διαδικασίες. Και σε αυτό, πρέπει να συντελέσουμε όλοι μας.


Δημοσιεύτηκε 01/06/11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου